Vi lyssetter Stockholm Lighting Fair!

Vi kan love en spektakulær og lyssatt stand med spennende nyheter, design og hyggelige samtaler på Stockholm Lighting and Furniture Fair på stand C 05:18  4.-8. februar 2020 sammen med Eikund Møbler.
januar 14, 2020
Arkiv 4006 large

Relansering av norske designklassikere fra 1930-1960 tallet

I 2018 bestemte Hadeland Glassverk igjen å satse for fullt på belysning, og børstet støvet av 11 arkivlamper tegnet av Jonas Hidle og Arnulf Bjørshol fra 1930- til 1960-tallet. På denne tiden var Glassverket en av Norges største leverandører av belysning, med leveranser til mange offentlige- og private bygg i Norge og utlandet. Den fantastiske lysekronen i Den Norske Opera & Ballett og de 87 lysekroner og lampetter i konserthallen i The Kennedy Center i Washington DC er noen av de mest kjente og største prosjektene.

Ved å igjen satse på belysning ivaretas de solide tradisjonene ved å fortsette å produsere innendørs- og utendørsbelysning for blant annet hoteller, restauranter, offentlige bygg og private boliger. Noen av de nyeste arbeidene som er mest kjent er lysekronen i H&Ms flagship store i Karl Johan og reproduksjon av lamper til Amerikalinjen. Alle våre produkter munnblåses og håndslipes på Hadeland Glassverk etter tradisjonelle håndverksteknikker.

Flere nominasjoner første driftsår

Allerede i løpet av det første driftsåret (2019) ble lampene og prosjektene våre nominert til tre priser:

  • Arkivlampe 4280 ble nominert til Årets Relansering i Bo Bedre Designpris
  • Krystallkulene ble nominert til Beste produkt i DOGA-merket for design og arkitektur
  • Lysekronen i H&Ms flagship store i Karl Johan ble nominert til Spesialdesignet produkt til prosjekt i DOGA-merket for design og arkitektur

Vårens store nyheter!

Nå kan de populære krystallkulene og arkivlampene også fås i bordlampe! Bordlampe Krystallkule fås i Finn- og Optikk-mønster i røykgrå, blågrønn og kakao. Bordlampe Arkivlampe fås i 4218 og 4280 i røykgrå, kakao, hvit og stålblå. Se vår belysningskatalog for mer informasjon.

La deg inspirere!

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018