Fjellro på familiehytta

På familiehytta Fjellro på Kyrkjebygdheia i Øvre Telemark henger denne nydelige krystallkulelampen, som også har fått navnet Fjellro.

 


 

Hytta tilhører familien Johannessen fra Sandefjord, og datteren Silje (Horntvedt) kjenner vi i Hadeland Glassverk ekstra godt. Ikke bare er hun en dyktig interiør-influencer og fotograf som vi har samarbeidet med i flere år, hun jobber også som belysningsselger for oss. Det er Silje som har komponert krystallkulelampen Fjellro, og hun kan fortelle at hele familien er fornøyd med både hytte og belysning.

 

  


- Lampen har et rolig, nedtonet uttrykk, og former og farger er med på å ta uterommet inn. Når jeg ser på lampen kjenner jeg igjen både fjell, vann og skog. Lampen har virkelig blitt et midtpunkt i hytta, til og med min far er helt betatt, forteller Silje.

Eikebaldakinen som krystallkulene henger i, er laget av gjenvunnet eik fra Sør- og Mellom- Europa. Trevirket er mellom 100 og 300 år gammelt, med en eksepsjonell kvalitet og en vakker patina. Ledningene samles på toppen av baldakinen og skjules i en liten boks. Dette gjør at kun ett strømuttak kreves for Fjellro-lampen, til tross for at selve komposisjonen består av seks individuelle lampekupler.
Familen Johannessen er i utgangspunktet båtfolk, men bestemte seg for å bygge en hytte på fjellet der hele familien kunne samles og skape minner sammen. Far i huset har bygget hele hytta selv, mens Silje og moren har gjort interiør- og belysningsvalg i fellesskap.

-Vi brukte god tid på å finne de rette løsningene, spesielt med tanke på sammensetningen av belysning. Det var viktig å få på plass rett belysning, men minst like viktig var det å finne de lampene som passet hytta og vår personlige smak. Vi så for oss mange ulike løsninger, testet og sammenlignet, og ga oss ikke før alt var helt riktig. Akkurat slik jeg jobber med mine belysningskunder i Hadeland Glassverk. Det er viktig at kunden blir 100% fornøyd og kan kjenne på at absolutt alt stemmer helt perfekt, sier Silje.Hengende over stuebordet har hytta en kombinasjon av 3 stk arkivkupler i modell 4014, med farge kakao, som er festet i en sort rund baldakin (340mm). Familien har også flere bordlamper i modellen Austra, farge røkgrå og beige skjerm, som både kompletterer krystallkulelampen i form og farger, samtidig som de skaper en kontrast.

 

-Selv om arkivlampene er strammere i formen enn krystallkulene, synes jeg alle lampene passer veldig godt sammen, både med form og fargepalett. Og jeg elsker at man kan se horisonten og landskapet gjennom arkivkuplene, forteller Silje.


Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A