Hadeland Glassverk
- en historisk perle ved Randsfjorden

 

Hadeland Glassverk ble grunnlagt i 1762, og er landets eldste industribedrift med kontinuerlig virke. 
Opplev vår sterke historie - besøk Europas største glassmusem som tar deg gjennom 260 år glassverkshistorie og se vårt tradisjonsrike håndverk på nært hold i Glasshytta.

Historien møter tidsriktig og grensesprengende design i verdensklasse, i nært samarbeid mellom designer og glassblåser i vårt daglige arbeid her på Hadeland Glassverk. Resultatet kan du se i utallige offentlige og private bygg verden over i form av vakre utsmyknings- og belysningsprosjekter, men selvfølgelig også i våre butikker her på Hadeland Glassverk. 

I dag er ikke Hadeland Glassverk bare et glassverk, men også en viktig destinasjon for besøkende fra alle verdenshjørner - både voksne og barn. 

10 butikker, 6 spisesteder, kunstgalleri, museum, aktiviteter og underholdning hele året!

Åpent alle dager - gratis parkering

OPPLEV GLASSBLÅSING PÅ NÆRT HOLD

Kjenn varmen fra ovnene og se på mens våre dyktige glassblåsere tryller frem de vakreste gjenstander av glass. Det er fascinerende å se prosessen og arbeidet bak våre store fat og detaljene i vinglasset. Se det sømløse samarbeidet mellom glassblåserne, og hvordan de nærmest danser rundt i verkstedene - ofte uten å veksle et ord. Å jobbe som glassblåser hos oss krever mange års erfaring, og vi overdriver ikke når vi sier at landets beste glassarbeidere jobber her hos oss. 

Glasshytta holder åpent alle dager og har gratis inngang.

HÅKON GULLVÅG 

Hadeland Glassverk er stolte av å kunne vise Håkon Gullvågs utstilling NATURENS SPEIL i Galleri 2 denne sesongen. Utstillingen vil presentere en samling av Gullvågs malerier som viser hans unike og ekspressive stil. Se kunsten til en av Norges mest anerkjente kunstnere og oppdag nye og spennende verk.

Utstillingen holder åpent alle dager til og med 1. oktober og har gratis inngang.

Les mer om utstillingen her.

BELYSNING

Fra 1800-tallets parafinlamper til dagens moderniserte klassikere i utallige farger og mønstre, har vi holdt en stødig kurs gjennom mer enn 260 år. 

Alle våre belysningsprodukter er håndlaget i Norge, ved hjelp av tradisjonelle teknikker og av høyeste kvalitet materialer. Våre dyktige håndverkere skaper unike design som er både funksjonelle og vakre, noe som gjør våre produkter skiller seg ut.

Besøk vår 1 000 kvm. belysningsbutikk på Hadeland Glassverk. 

Les mer om beslysningsprodukter her.

SKATTKAMMERET MUSEUM - 260 ÅRS HISTORIE

Som navnet beskriver, er museet vårt en opplevelse og en spennende reise i Norges største glass- og krystallproduksjon gjennom 260 år. 

Utstillingen tar oss fra de første flaskene fra 1700-tallet – som reise helt til India, – via de først krystallglassene på 1850 tallet - som la grunnlaget for de glassene vi pynter festbordene våre i dag. Her kan du se  storslått krystall med rik-slipte dekorer, glass og krystall i til alle formål med håndmalt, sandblåst gravert dekor.

Skattkammerets utstillinger står over tre etasjer og forteller utallige historier fra de tre århundrer glassverket har eksistert. 

Les mer om Skattkammeret her.

6 SPENNENDE SPISESTEDER

Med hele 6 varierte spisesteder, står matopplevelsene i kø på Hadeland Glassverk. Her kan du nyte ekte, italiensk pizza i Mester Pizzeria, tradisjonsmat fra al á carte-menyen eller friske salater i Kokkestua eller fersk bakst og smaksrike, nysmurte baguetter i Bakeriet. 

Se full oversikt over våre spisesteder her.

FABRIKKUTSALG OG LAGERSALG

I Fabrikkutsalget kan du gjøre de gode kuppene! Her selges andresorteringen av glasset som produseres i Glasshytta med høye rabatter. Mye av det som selges i Fabrikkutsalget, finnes kun her på Hadeland Glassverk!

JEVNAKER - EN INNHOLDSRIK DESTINASJON

Jevnaker har masse å by på! Kun 5 minutter fra Hadeland Glassverk finner du Thorbjørnrud hotell, idyllisk beliggende ved Randsfjorden. Benytt også anledningen til å besøke Kistefos Museum, og utforske nærliggende turområder. 

Ta ekspressbuss fra Oslo til Jevnaker! 
Ekspressbussen går fra Oslo bussterminal kl. 10:15 med retur fra Jevnaker kl. 16:50. Reisen tar i underkant av to timer, og billettene koster 235 kr én vei. 

Det går shuttlebuss mellom Hadeland Glassverk og Kistefos, slik at du kan oppleve begge destinasjonene. Shuttle er inkludert i billetten.
Fotokredit: Vy/Aksel Jermstad

Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A