Design med kvalitet

Hadeland Glassverk har alltid knyttet til seg dyktige håndverkere, designere og kunstnere. Kompetansen i produksjonen lokalt på Hadeland og samarbeidet med designteamet gir unik fleksibilitet.

Hadeland Glassverk har alltid knyttet til seg dyktige håndverkere, designere og kunstnere. Kompetansen i produkjonen lokalt på Hadeland og samarbeidet med designteamet gir unik fleksibilitet. Designteamet ledes av designsjef Maud Gjeruldsen Bugge og har lang erfaring med innovativt produktdesign der estetikk og kvalitet er hovedfokus.

For å holde liv i gamle tradisjoner og teknikker er det viktig å tenke nytt og annerledes. Designer Nora Olafsdatter Krogh har skapt Vilje-serien og gitt den et tidløst uttrykk der materialene spiller hovedrollen. Lokket på krukkene er laget av håndverkere på Porsgrunds Porselænsfabrik, og gir et spennende materialmøte mellom blankt glass og matt, uglasert porselen. Dette gir et vakkert og kanskje litt uventet uttrykk!

Designteam

Maud Gjeruldsen Bugge har arbeidet med produktutvikling for blant annet Hadeland Glassverk, Steninge Slott og Porsgrunds Porselænsfabrik siden hun tok hovedfag ved Statens Håndverks – og kunstindustriskole i 1989. Hun har i tillegg arbeidet med større utsmykninger, og er innkjøpt blant annet av Nasjonalmuseet avd. Kunstindustrimuseet. I 1996 ble glasserien Brilliant, designet av Bugge, tildelt merket for godt design.

Lisbeth Lutnæs er utdannet innen grafisk design i Trondheim, og tok eksamen i 1987. Hun har jobbet i reklamebyrå og flere år som designer i forlagsbransjen. Har drevet eget firma i 15 år med et bredt oppdragsområde innenfor grafisk design, illustrasjon, bokdesign og  webdesign til både privat og offentlig sektor

Nora Krogh er utdannet med en BA fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2006 og en MA fra Designskolen i Kolding, avdeling for produktdesign i 2009. Hun har deltatt på messer og utstillinger i Danmark og Norge og har blant annet stilt ut ved Nasjonalmuseet avd. Kunstindustrimuseet. Krogh har mottatt Statens Kunstnerstipend for kunsthåndverkere i 2010 og 2011.

Christian Svinddal er utdannet med en BA i grafisk design fra Central Saint Martins School of Art and Design i london fra 2010. Han har tidligere jobbet i StudioXAG i London med design av vindusutstillinger og installasjoner for store merkevarer som Adidas og Calvin Klein.

Karianne Elmholt Tønnessen er utdannet grafisk designer fra Westerdals School of Communication i 2006. Hun har tidligere jobbet som designer i Tibe United Reklamebyrå og Cox/Oktan Oslo. Her jobbet hun med en rekke store merkevarer og bedrifter, både norske og internasjonale, og har vunnet flere Farmandpriser.

© Porsgrunds Porselænsfabrik AS 2018