Glassblåsershow

 

Opplev magien i Glasshytta på nært hold!
Besøk Hadeland Glassverk og bli med på en spennende reise inn i glassblåsingens verden.

 

 

Få en god opplevelse!

 

ET UNIKT HÅNDVERK

Glasshytta er hjertet i vår virksomhet, og her blåses det fortsatt glass på samme måte som for 260 år siden. Det foregår en betydelig produksjon av vinglass, utsmykking og spesialdesign.  

Visste dere at arbeidsmetodene og verktøyene vi bruker til å produsere glass, vaser, lamper og kunstartikler er nøyaktig de samme som for over 260 år siden?

Vil du høre om...
*Hvorfor glassverket ble opprettet?
*Hvor mange personer det kreves for å lage et glass?
*Hvordan de holdt varme i ovnene før i tiden?

Kom og sitt på tribunen inne i glasshytta mens en vert forteller vår unike historie. Samtidig vil dere observere glassblåserne lage våre vakre produkter. La dere begeistre over hva glassblåserne får til ved bruk av enkle verktøy og en glødende varm glassmasse.

Guidingen varer i om lag 25-30 minutter.

DESIGNPAKKE
-designkonkurranse med glassblåsershow 

Hadeland Glassverk ble først og fremst opprettet i 1762 som et flaske-glassverk. Vi startet med å produsere apotekflasker og glass til husholdning. Etter hvert som glassarbeiderne fra ulike land tilkom, laget de produkter i sine egne design, samt kopier av produkter fra sine hjemland. Da dette ble suksess, bestemte eieren av Hadeland Glassverk at det var marked for også Norsk Design. Det ble derfor opprettet et tegnekontor på Christiania Glassmagasin i Oslo, og dermed rullet ballen. Gjennom tidene har det vært flere titalls designere som har tegnet og vært med på sette sitt preg på Hadeland Glassverk sitt sortiment

 

Prøv dere selv som designere, konkurrer med venner eller kollegaer, og få vinnerlagets Mesterfat laget av glassblåsere mens dere ser på prosessen. En guide vil fortelle om Hadeland Glassverks historie samt om teknikker og verktøy som benyttes underveis i produksjonen. Gruppen blir delt inn i mindre lag og konkurrerer mot hverandre. Fatet som blir laget, tilfaller gruppen og kan ettersendes.

Aktiviteten tar om lag 60 minutter å gjennomføre

 

KONTAKT

Ta kontakt for bestilling og mer informasjon.

Telefon: +47 41 04 05 27 (Kl 9-16 man-fre)
E-post: booking@hadeland-glassverk.no

Adresse: Glassverksveien 9, 3520 Jevnaker

Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A