Mariannes jul          

For å vise gjestene at du setter pris på dem er det hyggelig å gjøre litt ekstra ut av borddekkingen. Vi har fått interiørstylist og Instagram-dronning Marianne Haga Kinder til å dele sine beste juleborddekkingstips med oss!

 

  

Tenk tema for julebordet. Skal det være Glam, naturlig, klassisk, White Christmas eller kanskje retro? Fargene du velger er med på å definere stilen. 

  

Jeg tenker alltid lagvis når jeg dekker bordet. Det første elementet som må på plass er duken. Den setter på en måte standarden for resten av bordet. Til jul liker jeg å bruke nystrøket damask. 

Det neste laget består av tallerkner, bestikk og glass. Jeg bruker alltid minst to glass på bordet (det ene til vann). 

Du kan også gjerne bruke en dekketallerken for å tilføre borddekkingen det lille ekstra. Om du ikke har like glass er det bare lekkert å blande. Selv liker jeg utrolig godt krystall på festbordet, og Marie fra Hadeland Glassverk er min klare favoritt!

 

 

Så kommer det siste «laget». Servietter, bordkort og bordpynt. Til jul er det finest med stoffservietter som du pynter med blomster, julepynt eller noe annet personlig. Bordpynten legger jeg alltid som en «løper» på midten av bordet. Det er også lekkert å pynte med julekuler i glass.

 

 På julebordet er det lekkert med litt grønt, f.eks grener med granbar og kongler. Legg gjerne en lysslynge inni grenene og sett deretter på lysestaker og små lysglass i ulike høyder som gir liv til bordet.

Dersom du ønsker et renere og mer klassisk uttrykk kan det være fint å dekorere bordet med blomster i små vaser kombinert med julekuler eller annen julepynt.

 

Vil du se flere inspirerende juleborddekkinger fra Marianne? Besøk hennes instagramprofil @inspirasjonsguidennorge
 

Marianne og Hadeland Glassverk ønsker alle en riktig god jul! 


 

Se Mariannes flotte glass - Marie fra Hadeland Glassverk Marie rødvinMarie champagneMarie vann


Du har oppnådd gratis frakt!

  • BARNESERVISE NORSKE SKOGSDYR 3 DELER
    • Option Value
    kr 4444,00
  • Det er %1 varer i handlekurven.
  • Delsum N/A